Babák

A babázás pozitív hatása

A baba azon kevés játékok egyike, amely szinte minden kislány polcán megtalálható. Bátran kijelenthetjük azt is, hogy minden életszakaszban izgalmas és szórakoztató játékélményt nyújthat a kicsik számára. Nem is gondolnánk, hogy amikor szülinapra vagy karácsonyra megvesszük a legelső babát, nem csak egy játékot adunk gyermekünk kezébe, hanem egy fontos fejlesztő eszközt is. Mert egy baba több, mint játék: fontos hatással van a gyermek érzelmi, szociális, értelmi és nyelvi fejlődésére is. Kíváncsi vagy, hogyan?

Ha olyan babát veszünk, amelynek ruhája cserélhető, biztosak lehetünk benne, hogy gyermekünk finommotorikus készségeit fejlesztjük, hiszen a pici ruhadarabok fel-, levétele rendkívül finom, aprólékos mozdulatokat igényelnek. De hasonlóan kedvező hatása van például egy fésülhető babahajnak is.

Mint minden szerepjátéknak, a babázásnak ugyanúgy fontos szerepe van a napi történések feldolgozásában is. Ebben a felgyorsult és sokszor hangos, őrült világban elengedhetetlen a kicsik számára, hogy egy számukra kezelhetőbb, kisebb és biztonságosabb közegben újra éljék és ezáltal feldolgozzák, megértsék a nap fontosabb történéseit, konfliktusait. Ez nagyban segít nekik a bennük lévő feszültségek, frusztrációk levezetésében, érzelmeik kezelésében is.

Ne csodálkozzunk akkor sem, ha játék közben sajátmagunkat, az általunk használt szavakat halljuk vissza gyermekeinktől! Természetes dolog, hogy utánoznak minket, beszédünket, viselkedésünket, tanulják és gyakorolják ezzel a másokról való gondoskodást, a felelősségvállalást, ezáltal pedig fejlődik empatikus készségük is. A szerepek, tevékenységek utánzásával képzelőerejük is nagy mértékben fejlődik.

Fontos megemlíteni a babázás nyelvi készségekre gyakorolt pozitív hatását is. A kisgyermekek játék közben eleinte csak a maguk kis halandzsa nyelvüket használják kommunikációra, de később egyre gazdagabb szókinccsel szólaltatják meg babájukat.

Végül, de nem utolsó sorban erősítheti a szülő-gyermek kapcsolatát is, hiszen, ha megfigyeljük gyermekeinket játék közben, betekintést nyerhetünk az őket foglalkoztató problémákba, így lehetőségünk nyílik megbeszélni velük azokat, segíteni tudunk nekik a feldolgozásban.

Nem kérdés tehát, hogy a játékbabák a gyermekkor elengedhetetlen részei. De milyen babát is válasszunk? A Llorens élethű babáival biztosan nem nyúlunk mellé, bármelyiket választjuk is.

Ismerd meg Zoe-t, a 28 cm-es Llorens babát ❤ JátékShop

Ha kisebb babát keresünk, akkor kitűnő választás lehet a 28 cm-es Zoe, aki egy igazi afro kislány: csoki barna bőre és fekete, göndör haja miatt az egyik legkülönlegesebb darabja lehet minden gyűjteménynek. Igazán csinos a virágos ruhájában és a cipőjével megegyező mellényében, de ha szeretnénk, választhatunk számára más öltözéket is.

Ismerd meg Joelle-t, a 38 cm-es Llorens babát ❤ JátékShop

A 38 cm-es Joelle szőke hajával, virágos ruhájával és bájos pofijával az első percben levesz mindenkit a lábáról. A baba ráadásul síró funkcióval is rendelkezik, amelyet a ruhájára csíptethető cumival tudunk megszűntetni, de egy nagy öleléssel is megpróbálhatjuk megnyugtatni. Szőke copfjait bátran szétszedhetjük, kifésülhetjük és akár minden nap más-más frizurát készíthetünk neki.

Ismerd meg Alexandrát, a 42 cm-es Llorens babát ❤ JátékShop

A 42 cm-es Alexandra puha, textil testébe egy hangmodult is építettek a még teljesebb játékélmény érdekében. Meseszép ruhájához rózsaszín kötött kabátot, bojtos sálat és sapkát is ráadtak, de a szett tartalmaz még egy cumit is. A többi Llorens babához hasonlóan az ő végtagjai is mozgathatóak, műanyag részei pedig károsanyagtól mentesek, így biztonsággal adható kisgyermekek kezébe.

Nektek melyik a kedvencetek?

Üdvözlünk a Llorens babák csodálatos világában!
Üdvözlünk a Llorens babák csodálatos világában!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.